Verzamel al je videobanden, audio, film en foto's.

De oude audio cassettes waarvan jij alleen de waarde van kent. Zelfs de oude audiobanden van je grootvader, waar er misschien nog een gesprek opstaat van 50 jaar geleden. En de foto's die nog her en der in schuiven liggen of in fotoalbums steken.

Je start met het verzamelen van al je dierbare mediadragers. De oude films voor op de projector waarvan de lamp stuk is. Of de S-VHSC, Hi8 of Video8 vakantie films van de eerste videocamera. Of videobanden waar je zelfs totaal niet van weet met welk toestel je deze kan afspelen.


De dia-laders met de vakantie naar Tenerife van 1975 of de enveloppen van Kodak of Agfa met foto negatieven van de communie van nonkel Georges. Je mag zelfs de albums zo meegeven, wij zorgen ervoor dat deze in originele staat terugkomen. Dan kan je daarna je foto's op Facebook plaatsen, Misschien herkent iemand zich nog uit lang vervlogen tijd en zoeken ze terug contact met je op.


Catalogeren en documenteren

Dan begin je met het bekijken en sorteren van wat je wel of niet wilt laten digitaliseren. Een lijst bijvoegen maakt het zowel voor ons, als voor u gemakkelijker om ze later te catalogeren. Weet je niet meer wat er op de videoband staat en je durft je kostbare tape niet meer in je oud toestel steken. Geen probleem, voor een kleine vergoeding laden we de eerste 15min video/audio of 2min film in en sturen je deze in een lagere resolutie met watermerk terug. Zo kan je zelf beslissen of het de moeite is of niet. Beslis je om ze wel te digitaliseren, dan betaal je voor deze band alleen het verschil. geen gedoe met beschadigingen van de band in een toestel dat al tientallen jaren stil staat.

De artikels bestellen

Op de website staan verschillende mogelijkheden.

Je kan bij de meeste artikels het juiste item aanklikken door boven de prijs je keuze te maken. Het aantal kies je dan weer in het winkelkarretje.


Ons het materiaal bezorgen.

dit kan op verschillende manieren:

  • op eigen kosten via Bpost of andere pakjes bezorger
  • zelf brengen, weet wel dat dit alleen na afspraak kan en er altijd een doorlooptijd is. Wachten tot de overzetting gebeurt is, gaat nooit.
  • Zelfs laten ophalen is mogelijk. Stuur een mailtje met je adres en wat digitaliseren en wij geven je zo snel mogelijk een offerte, inclusief ophalen en eventueel terug brengen.

Het materiaal word gedigitaliseerd

Na het controleren van het materiaal en het analyseren van de aanvraag word er over gegaan tot het sorteren, voorbereiden en digitaliseren. Deze wordt door broadcast of professionele machines zorgvuldig weergegeven en naar een digitaal signaal omgezet. Dit wordt op de voor ons zo goed mogelijke manier gedaan. Vergeet niet dat een beschadigde band nooit meer de originele kwaliteit kan bevatten. Wij kunnen dan ook nooit verantwoordelijk gesteld worden van de zichtbare en onzichtbare tekenen van veroudering of van beschadigd materiaal. Als de masterfile (Quicktime ProRes 422), welke op aanvraag ook op externe HDD beschikbaar is, klaar is word deze op een NAS klaar gezet om via één van onze montage stations geknipt en bij gestuurd te worden. 

Het afgewerkt Master product word dan in een broadcast transcoder (Episode van Telestream of Media Encoder van Adobe) gedropt om uiteindelijke de door Youtube aangewezen 640*480p SD @ 25fps H.264 main profile VBR 8 Mbps  voor video en  HD 1920*1080p @  25fps H.264 main profile VBR 16 Mbps  file voor film te bekomen. Dit is volgens ons de beste kwaliteit/grootte codec verhouding voor analoge videobanden zoals VHS en Hi8 en de top kwaliteit voor de film in HD. Andere codecs zijn tegen meerprijs ook mogelijk.


Het bezorgen van de file

De afgewerkte MP4 file word dan via een file transfer aangeleverd op een beveiligde cloud. Nadat de file beschikbaar is wordt er een mail gestuurd met de login om jou films van de server af te halen en te bekijken. Deze blijven bij ons samen met het origineel materiaal voor 90 dagen ter beschikking, daarna worden ze vakkundig vernietigd. Indien gewenst en tegen een kleine vergoeding kan men ook vragen om een dvd met menu op te sturen. Deze dvd is niet direct bruikbaar om in een montage software te droppen, maar kan feilloos afgespeeld worden in elke dvd speler, Playstation of PC. Het aanleveren op een door U aangeleverde externe HDD is natuurlijk ook mogelijk en is zelfs gewenst indien men de grotere codecs gebruikt zoals bv. DVPal AVI & MOV. Het ingeladen materiaal kan ook terug gestuurd worden, daarvoor kan je later beslissen, maar wel binnen de 90 dagen en natuurlijk op eigen kosten.